Geldzaken: bespreek het samen

Geldzaken: bespreek het samen

Geldzaken kunnen een lastig onderwerp zijn om te bespreken met uw partner. Toch is het goed om hierover te praten.

Afspraken over de financiën kunnen irritaties of problemen voorkómen. Een stappenplan helpt u om geld bespreekbaar te maken.

Meningsverschillen over geld
Niet alleen op het gebied van de liefde, ook op het gebied van financiën kunnen extremen elkaar aantrekken. Zuinige mensen wonen bijvoorbeeld samen met mensen die graag geld uitgeven. Of iemand die ver vooruit denkt en zijn toekomst financieel goed wil regelen is getrouwd met iemand die daarover nog niet heeft nagedacht. Misschien staat u liever niet rood, maar vindt uw partner dat geen probleem.

Verschillen hoeven helemaal niet erg te zijn. Maar maak dan wel goede afspraken over uw financiën en uw administratie. Zijn jullie het niet eens over geld? Dan gaat het vaak over bezuinigen of besparen.

Nibud Geld en relatie-test
Zijn jullie een financiële match?
67 %
in 67% van de huishoudens doet één van beide partners de financiële administratie

Mannen en vrouwen
Er wordt veel ruzie over geld gemaakt. Meer dan over het huishouden of de kinderen. Discussies kunnen ontstaan omdat mannen en vrouwen anders over geld denken. Vrouwen maken zich meer zorgen over geld. En ze zijn nauwkeuriger in de administratie dan mannen.

Geldzaken bespreekbaar maken in 6 stappen
Stap 1. Hoe denkt u over geld?
Stap 2. Kies een goed moment
Stap 3. Begin met de positieve kanten
Stap 4. Stel samen doelen en prioriteiten
Stap 5. Maak afspraken
Stap 6. Inleven en aanpassen
Taakverdeling
U bent samen met uw partner verantwoordelijk voor uw financiën. Doet u thuis de administratie? Neem dan regelmatig samen met uw partner de administratie door. Zo blijft de ander op de hoogte en voorkomt u irritaties.

Samen financiële zaken goed regelen? Vul de tool van Wijzer in geldzaken in en ontvang een overzicht met tips en advies:

Bron: https://www.nibud.nl/consumenten/geldzaken-bespreek-het-samen/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.