Hypotheek berekenen

Hypotheek berekenen

Op zoek naar een koophuis? Of gewoon nieuwsgierig hoeveel jij maximaal kunt lenen voor een hypotheek? Met onze online tool bereken je in 1 minuut je maximale hypotheek. Zo weet jij precies in welke prijsklasse je woningen moet gaan zoeken.

Maximale hypotheek berekenen

Hoe wordt jouw maximale hypotheek berekend?
Je maximale hypotheek wordt onder andere berekend door jouw inkomen uit loondienst. Je kunt in de online tool je bruto inkomen invullen en je kunt ook aangeven of je wat spaargeld hebt of eventueel een studieschuld.

Let op: Je kunt altijd maar maximaal 100 procent van de marktwaarde van de woning lenen. Dus kun jij 300.000 euro lenen op basis van je inkomen, maar is de marktwaarde van jouw woning € 250.000? Dan kun je maximaal € 250.000 lenen. Alle bijkomende kosten, zoals de kosten koper kun je dus niet meefinancieren in de hypotheek. Hier zul je spaargeld voor moeten inleggen of je ouders lief moeten aankijken voor een schenking.

Meer dan alleen je maximale hypotheek berekenen?

Maandlasten berekenen

Naast de maximale hypotheek wil je misschien weten hoe hoog jouw maandlasten worden met deze hypotheek. Met de rekentool van Hypotheek24 kun je eenvoudig de maandlasten voor de hypotheek berekenen. Dit zijn je maandelijkse kosten die bestaan uit rente, de aflossing en eventuele premies voor verzekeringen. Voor het berekenen van je maandlasten voor de hypotheek moet je de volgende dingen invullen:

De (gewenste) hypotheekvorm
De hoogte van je (gewenste) hypotheek
Je inkomen
Je gekozen rentevaste periode
Bereken je maandlasten

Hypotheken vergelijken

Je kunt alvast de actuele hypotheekrentes vergelijken. Let niet alleen op de lage rentes, maar ook op de voorwaarden die de geldverstrekkers bieden.

Hulp nodig?
Je kunt bij ons online je hypotheek regelen. Zelf óf met advies, dat bepaal jij. Maak eerst een vrijblijvende bel-afspraak met één van onze hypotheekcoaches. Dan kunnen we samen kijken hoe jij de hypotheek kiest die bij jou past. Zo houd jij de touwtjes in handen. Wat je ook kiest, wij maken jouw hypotheek in orde!