Ik vertrek: de stad uit, naar het groen van Noord-Brabant

Ik vertrek: de stad uit, naar het groen van Noord-Brabant

Het is een beetje living the dream: vertrekken uit de stad, naar een plek met een tuin en bijna twee keer zoveel huis voor je geld. Dat kan bijvoorbeeld in Noord-Brabant. Hoe ziet de huizenmarkt er daar uit?

Afstand is relatief, zeker nu we thuiswerken. Dat maakt dat het zoekgebied steeds groter wordt voor mensen die een nieuw huis willen. Makelaarsland Agent Remco van Leerdam ziet dat ook in zijn regio rondom Den Bosch. “Vanaf Zaltbommel, een gezellig provinciestadje, zit je binnen 30 minuten in Utrecht,” vertelt Remco. “Dus je zit eigenlijk nog vlakbij de Randstad.”

Voor liefhebbers van rust, ruimte én het gemak van de stad

Maar wat kun je precies verwachten Noord-Brabant? “Veel groen, en veel dorpen met maximaal 2 á 3 duizend inwoners,” vertelt Remco. “Er is veel diversiteit qua omgeving en de mensen die er wonen. Vervelen hoef je je ook niet, want je zit vlakbij Den Bosch dat alle faciliteiten biedt die je in een stad verwacht.”

De omgeving van Den Bosch is aantrekkelijk voor liefhebbers van rust en ruimte. Remco ziet dan ook steeds meer mensen van buiten de regio naar Noord-Brabant trekken. “Hoewel ook hier de prijzen stijgen, zijn ze nog steeds heel aantrekkelijk. Ik snap wel dat het zo populair is.”

De woningmarkt van Den Bosch en omgeving in cijfers

Voor je nu je spullen pakt is het natuurlijk handig om te weten hoe de woningmarkt in Noord-Brabant er precies uitziet in de omgeving van Den Bosch. Remco pakt de cijfers er even bij:

  • De verkooptijd ligt in het eerste kwartaal van 2021 gemiddeld op 21 dagen, vorig jaar in het eerste kwartaal was dit 28 dagen.
  • De transactieprijs ligt gemiddeld op €361.600, vorig jaar was dit €345.000 in het eerste kwartaal.
  • De transactieprijs ligt gemiddeld 1% boven vraagprijs, vorig jaar in het eerste kwartaal was dit 0% (dus precies vraagprijs).
  • In de prijsklassen tot 3 ton zie je veel transacties tussen de 8 en 15% boven vraagprijs
  • In het middensegment (4 tot 5 ton) zie je vooral transacties tussen de 6% onder vraagprijs en 6% boven vraagprijs
  • In de hogere prijsklasse vanaf 7 ton euro zie je vooral transacties van 5% eronder tot aan de vraagprijs, met enkele uitschieters tussen de 10 en 15% onder vraagprijs

Bron: NVM

Ik vertrek uit de stad

Op naar je Brabantse droomhuis?!

Sinds de corona pandemie zijn er meer mensen die vertrekken vanuit de stad ziet Remco en hij kan het van harte aanraden “Ik was net nog aankoopmakelaar voor een gezin dat vanuit de stad vertrokken is naar Sint-Hubert. Een klein dorp dat weinig mensen kennen, maar met heel veel ruimte. Precies wat deze mensen en hun bijna volwassen dochter zochten. De ouders hebben een enorme moestuin en een bijgebouw is omgebouwd tot een tiny house voor de dochter.”

Soms lijkt een vertrek uit de stad een grote stap, maar in de praktijk zie je dat mensen daar vooraf goed over nadenken. “Als de beslissing een keer is genomen, dan weten mensen vaak ook goed wat ze willen. Wil je ruimte, groen en rust dan kun je dat in ‘mijn’ regio zeker vinden. Terwijl je stiekem toch nog dicht bij de grote steden zit. Win-win.”

Ben je om? Is het platteland iets voor jou en kan de zoektocht naar een huis tussen het groen beginnen? Stel eenvoudig een gratis zoekopdracht in en ontvang als eerste nieuw aanbod dat aan jouw wensen voldoet!

Zoekopdracht instellen

The post Ik vertrek: de stad uit, naar het groen van Noord-Brabant appeared first on Makelaarsland.

Source: makelaarsland.nl

Bron