Een kantoor van een anti-abortusorganisatie in de Amerikaanse staat Wisconsin is gisteren in brand gestoken, meldt de politie van de stad Madison. In het pand waren geen mensen aanwezig. De brandweer kon de brand snel blussen.

De brandstichting komt bijna een week nadat een ontwerpbesluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof uitlekte. In de documenten staat dat het Hooggerechtshof de historische uitspraak Roe versus Wade uit 1973 wil terugdraaien, de rechtszaak die het fundament van het abortusrecht vormt.

Volgens een verklaring van de anti-abortusorganisatie, Wisconsin Family Action, werd er ook een graffiti-tekst op het kantoor achtergelaten: “Als abortussen niet veilig zijn, zijn jullie dat ook niet.” Volgens de non-profitorganisatie die tegen abortus lobbyt, zit een “linkse anarchistische groepering” achter de brandstichting.

De politie zegt dat er een molotovcocktail het gebouw in is gegooid, maar dat die niet is ontvlamd. Daarop werd vermoedelijk alsnog brandgesticht. De politie heeft niet gezegd of er al verdachten zijn gearresteerd.