Markt voor online kansspelen in Nederland gegroeid

Markt voor online kansspelen in Nederland gegroeid

De markt voor online kansspelen in Nederland is in de afgelopen jaren gegroeid, ook al was het aanbieden van online kansspelen illegaal. Dat staat in het rapport Omvang online kansspelmarkten van de Kasspelautoriteit.

De groei is toe te schrijven aan de voortschrijdende digitalisering; groei wordt waargenomen in zowel landen waar online kansspelen gereguleerd worden als in landen waar ze illegaal zijn.

Naar schatting 1 miljoen Nederlanders neemt weleens of vaker deel aan online kansspelen; zij kunnen nu alleen spelen bij illegale aanbieders. Daar zijn deelnemers niet beschermd, bijvoorbeeld tegen het ontwikkelen van kansspelverslaving.

Uit het rapport Omvang online kansspelen blijkt dat het mogelijk is om zeker 9 van de 10 spelers weg te halen bij illegale aanbieders.

Op dit moment zijn zowel het aanbieden van, als deelname aan online kansspelen in Nederland verboden. Dat gaat veranderen. Op 1 april 2021 treedt de Wet Koa in werking. Vanaf die datum kan er bij de Ksa een vergunning worden aangevraagd om vanaf 1 oktober 2021 via internet kansspelen aan te mogen bieden.

Source: emerce.nl

Bron