De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam werd gezocht door de politie. Dat heeft Hugo Hillenaar, hoofdofficier van justitie, gezegd op een persconferentie.

De man was vermoedelijk betrokken bij een dodelijk misdrijf in Vlissingen op 4 mei. Hij was voortvluchtig. “Kort na het drama in Alblasserdam bleek dat de verdachte dezelfde man was als waar de politie uit Zeeland naar op zoek was”, aldus Hillenaar.

De 38-jarige verdachte stond bij de politie bekend als “een overlast gevende persoon”, zei Hillenaar, maar hij heeft geen strafblad. Ook was hij enige jaren geleden op de zorgboerderij geweest als cliënt.

Hij is gearresteerd in een park en droeg bij zijn arrestatie een wapen bij zich. Er wordt nu onderzocht of dit wapen is gebruikt bij de schietpartij in Alblasserdam. De politie gaat ervan uit dat de man alleen heeft gehandeld.

Bekijk hier wat de hoofdofficier zei op de persconferentie.

Op de zorgboerderij in Alblasserdam werden vanochtend twee mensen doodgeschoten, een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een meisje van 16 uit Dordrecht. Twee anderen, een jongen van 12 en een vrouw van 20 raakten zwaargewond. Zij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht en liggen daar nog steeds. Een derde persoon raakte in shock en is door een huisarts behandeld.

Dode schoenmaker in Vlissingen

In Vlissingen werd woensdagavond een dode man aangetroffen in een winkelpand. Het slachtoffer was de 60-jarige schoenmaker die de winkel exploiteerde. Bij het politieonderzoek kwam een verdachte in beeld, een 38-jarige man uit Oud-Alblas, maar de politie wist die gisteren niet aan te houden. Uiteindelijk werd hij gearresteerd na de schietpartij op de zorgboerderij in Alblasserdam.

Het slachtoffer in Vlissingen is in 2014 veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor het misbruiken van zijn minderjarige zoon, schrijft Omroep Zeeland.

De man is aangeklaagd voor beide zaken, in Vlissingen en Alblasserdam, en zit in beperking. Dat houdt in dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.