Goedemorgen! Vanavond is de finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn. En omwonenden van luchthavens gaan met milieuactivisten op zes vliegvelden demonstreren tegen overlast.

Het weer: Eerst veel zon, later meer bewolking, en het wordt 17 graden op de Wadden tot 25 graden in Limburg. Morgen een paar graden warmer. Maandag is er kans op een onweersbui.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Vakbonden FNV en AOb eisen van het kabinet een miljoenenfonds voor mensen met langdurige coronaklachten. Komt dat er niet, dan stappen ze naar de rechter om de Staat aansprakelijk te stellen. FNV en AOb vinden dat er in coronatijd te weinig is gedaan om personeel in de zorg en het onderwijs te beschermen. Ze willen dat het kabinet 150 miljoen euro beschikbaar stelt voor het fonds en vragen om een regeling die vergelijkbaar is met die voor asbestslachtoffers.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Italië is een man aangehouden die deze week met een auto van de beroemde Spaanse Trappen in Rome was gereden. Op beelden is te zien dat de bestuurder in een Maserati het bovenste deel van de trap afrijdt. Hij werd opgepakt op een vliegveld in Milaan toen hij de huurauto inleverde. De man wordt beschuldigd van het beschadigen van cultureel erfgoed. De Spaanse Trappen in Rome komen uit de achttiende eeuw en staan op de Werelderfgoedlijst.

Op beelden van een bewakingscamera is te zien dat de auto na het eerste deel van de trappen even stopt om de schade te inspecteren:

Fijne zaterdag!