Goedemorgen! In Den Haag wordt het grote stikstofdebat gehouden. En in Brussel overleggen EU-leiders over de status van Oekraïne als kandidaat-lid van de EU.

Maar eerst het weer. Het is vandaag zonnig en erg warm. Maxima vanmiddag tussen 28 en 31 graden met in het zuiden kans op een regen- of onweersbui.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De coronavaccins beschermen goed tegen overlijden door covid-19, zonder de kans op sterfte door andere oorzaken te verhogen. Dat melden het RIVM en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na onderzoek. De twee organisaties deden op verzoek van de Tweede Kamer onderzoek naar de oorzaken van oversterfte tijdens de coronapandemie.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de Ziggo Dome in Amsterdam was gisteravond het allerlaatste optreden van Rob de Nijs (79). De zanger heeft de ziekte van Parkinson, waardoor optreden lastiger wordt. Met de show ’t Is mooi geweest nam hij nu afscheid van zijn fans.

De 79-jarige zanger werd met een staande ovatie ontvangen en ook tijdens het optreden gingen fans meermaals staan. Nummers als Malle Babbe en Foto van Vroeger werden luidkeels meegezongen.

Fijne donderdag!