Goedemorgen! Twintig jaar geleden werd politicus Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum doodgeschoten, vandaag wordt hij herdacht. Verder maakt het ministerie van Justitie bekend of het doel van 50.000 bedden voor de opvang van Oekraïners al is bereikt.

Eerst het weer: vanochtend op veel plaatsen grijs. In de middag zonnige perioden en warm. Het wordt 18 tot 21 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Een man die verdacht wordt van de moord op vier homoseksuele mannen in de Baskische stad Bilbao heeft zich gemeld bij de politie. Het gaat om een 25-jarige Colombiaan.

Hij werd al een tijd gezocht door de Spaanse autoriteiten. Woensdag verspreidde de politie een foto van de man, waarna hij besloot zichzelf aan te geven. De verdachte ontkent alle betrokkenheid.

De politie kwam de Colombiaan op het spoor toen een potentieel slachtoffer in december wist te ontkomen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Gisteren vierde Nederland Bevrijdingsdag. Door het hele land werd dat gevierd met Bevrijdingvuren, festivals, defilés en muziek. Het begon woensdagnacht al, toen in Wageningen het traditionele Bevrijdingsvuur werd aangestoken.

Fijne vrijdag!