XRP koers breekt bearish patroon – analist waarschuwt voor verdere daling tot $1,60

Abram Bos

No comments


De XRP koers staat de afgelopen weken onder druk. Dit komt onder andere door de importtarieven die het nieuws gevuld hebben. De verliezen blijven zich opstapelen en het lijkt erop dat het einde nog niet in zicht is. De prijs van de token heeft namelijk recentelijk een pessimistisch technisch patroon doorbroken, aldus analist Omkar Godbole.

Verliezen op de korte termijn

Het gaat om het zogenaamde ‘rising wedge-patroon’. Het is een technisch patroon dat ontstaat wanneer de koers hogere toppen en hogere bodems maakt. Maar daarnaast kruipen deze twee trendlijnen dichter naar elkaar toe. Dit duidt meestal op een verzwakkend opwaarts momentum. Zodra de onderkant van dit patroon wordt doorbroken, zoals bij XRP het geval is, ontstaat er ruimte voor een terugval.

Rising wedge-patroon op de XRP uurgrafiek (TradingView/OmiFXB)

Die uitbraak vond plaats in de avond, Nederlandse tijd. Daarmee lijkt de opmars vanaf de recente bodem rond $1,60, die op 7 april werd bereikt, voorlopig ten einde. Volgens de technische analyse van de analist kan dit ook het koersdoel zijn waar de prijs opnieuw naartoe zakt, mocht de neerwaartse trend doorzetten. Mocht dat gebeuren dan komt het met een koers van $2,07 op het moment van schrijven neer op een daling van bijna 23%.

Daarbij geeft Godbole aan dat XRP ook op de uurgrafiek onder de Ichimoku Cloud is gezakt, een andere indicator die veel wordt gebruikt om trends en momentum in kaart te brengen. Deze combinatie van factoren stemmen hem dan ook extra pessimistisch. Voorzichtigheid geboden dus.

XRP ETF

Om toch met een positieve noot af te sluiten: er zijn zeker ook hoopvolle signalen. Volgens de laatste geruchten komt de lancering van een Spot XRP exchange traded fund (ETF) steeds dichterbij. Mocht dit werkelijkheid worden, dan zou de mogelijke instroom van institutioneel kapitaal zomaar roet in het eten kunnen gooien voor het huidige bearish scenario. Een flinke kapitaalinjectie kan de koers namelijk snel weer de andere kant op sturen. Wanneer dat precies gebeurt, blijft nog even afwachten, maar de spanning loopt op.



Bron

Share:

Related Post