Loopt de Bitcoin koers groot gevaar voor een daling? Laten we de bullish en bearish factoren bekijken!

Abram Bos

No comments
Btc Koers.jpg


We kunnen wel stellen dat de Bitcoin koers vast lijkt te zitten in een range en de bulls niet de controle over weten te nemen. Hoewel de prijs echter onzeker blijft, zijn er nog steeds tekenen van een potentiële grote bull run voor de koningsmunt.

De drie bullish factoren

Amerikaanse CPI-cijfers bieden hoop

In de week die eindigde op 17 augustus zette de Bitcoin koers zijn wankele actie voort, zelfs toen de lage consumenteninflatie een aanstaande overvloed aan aanbod van dollars aankondigde en de S&P 500 Index zich herstelde.

De laatste cijfers over de consumenteninflatie in de VS gaven de Fed meer munitie om een ​​grote renteverlaging in september te rechtvaardigen. Dat is bullish nieuws voor Bitcoin, omdat meer dollars tegen hetzelfde aanbod van BTC een recept is voor koerswinsten.

Ondertussen stijgen de aandelen weer en naderen snel hun recordniveaus van juli. Dat zou erop kunnen wijzen dat beleggers weer met beide benen op de grond staan ​​na de plotselinge crash van begin augustus. Maar dit geldt echter nog niet voor Bitcoin en andere crypto’s die deze week in correctiegebied blijven. Dit kan echter snel veranderen.

Bitcoin op beurzen bereikt een nieuw dieptepunt

Beleggers verplaatsen hun Bitcoin van de beurzen. Dit is een bullish signaal, en in eerdere markten heeft dit een sterke overtuiging en de intentie gesignaleerd om Bitcoin vast te houden. Volgens gegevens van CoinGlass is de hoeveelheid Bitcoin op beurzen onlangs gedaald tot een historisch dieptepunt.

Gedurende de zeven dagen voorafgaand aan donderdag 15 augustus daalde het BTC-saldo op crypto-uitwisselingen met -1.406 op Bitstamp, -1.008 BTC op Coinbase Pro en -501 BTC op Binance. De totale uitstroom van Bitcoin op de beurs bedroeg -2.847 voor alle crypto-uitwisselingen die door CoinGlass werden gevolgd.

Bitcoin-technische gegevens

De technische signalen van Bitcoin zijn ook bullish voor cryptocurrency in de tweede helft van 2024. Het samengestelde mondiale liquiditeitsmomentummodel (MSI) – wat afkomstig is van Jamie Couts, hoofd crypto-analist bij RealVision Finance – ziet eruit zoals afgelopen november. Dat ging vooraf aan een historische stijging van de Bitcoin-prijs naar recordniveaus in maart. Hij zei het volgende:

“Mijn samengestelde mondiale liquiditeitsmomentummodel (MSI) heeft het eerste bullish-regimesignaal gegeven sinds november 2023. Bedenk dat Bitcoin van november tot april met 75% steeg voordat het regime bearish werd.”

Hoewel de bovenstaande bullish signalen allemaal wijzen op een aankomende stijging van de Bitcoin koers, is het niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er zijn namelijk ook signalen die op een tegenovergestelde beweging wijzen.

Drie bearish Bitcoin prijssignalen

Bitcoin koers kon $70k nog niet doorbreken

De hash-snelheid en netwerkactiviteit van de Bitcoin-blockchain blijven kracht tonen, maar de koningsmunt heeft op de beurzen niet dezelfde winst geboekt als in dezelfde periode na de eerdere halvering.

De prijs van Bitcoin heeft het hele jaar moeite gehad om de belangrijkste weerstand op het niveau van $70.000 te doorbreken, ondanks dat hij er in maart even doorheen prikte en een record van boven de $73.000 vestigde.

Recentelijk daalde de Bitcoin koers tot onder de $60.000, terwijl de cryptomarkten dagelijks $80 miljard verloren.

Cryptobeurzen registreren $1 miljard aan USDT-opnames

Ondertussen hebben particuliere beleggers, in een ander bearish signaal voor de prijs van Bitcoin en de tarieven voor andere crypto’s, enorme hoeveelheden stablecoins van crypto-beurzen verwijderd.

Blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock meldde woensdag dat gebruikers meer dan $1 miljard aan USDT uit beurzen hebben gehaald. Het was de grootste uitstroom van Tether stablecoins uit cryptobeurzen sinds mei.

De laatste twee keer dat dit gebeurde, ging dit vooraf aan Bitcoin prijscorrecties. Volgens IntoTheBlock hoeft dit echter niet noodzakelijkerwijs een bearish signaal te zijn. Beleggers “kunnen geld overmaken om deel te nemen aan DeFi, op zoek naar opbrengsten buiten de gecentraliseerde uitwisselingen”, merkte het blockchain-bedrijf op.

Bitcoin prijs wijst lage CPI-afdruk af

De CPI-afdruk van deze week, die de laagste twaalfmaands groei van de consumenteninflatie sinds 2021 laat zien, zou een steun in de rug kunnen zijn geweest voor de Bitcoin-prijs. Maar ondanks andere factoren was er simpelweg niet genoeg steun om BTC uit de put te houden. Dat ziet er erg bearish uit voor de cryptomarkten.

Op basis van de vraag/aanbod-economie en de aard van het beleid van de centrale banken had de lage CPI de Bitcoin-bulls moeten verleiden. Dit heeft het tot op heden nog niet gedaan, en het is nog maar de vraag of de Bitcoin prijs hier nog wel positief op gaat reageren.

Conclusie: Gaan we verder naar beneden of naar boven?

Het is lastig om te voorspellen wat de Bitcoin koers gaat doen. Sommige analisten denken dat we naar $50.000 gaan dalen, terwijl andere analisten/experts weer bullish zijn op de korte termijn vooruitzichten van de koningsmunt. Het is dan ook verstandig, als je zelf twijfelt, om niks te doen en de markt af te wachten. Wees in ieder geval voorzichtig!



Bron

Share:

Related Post